Center for kulturarv i Luxor

Centret omfatter for eksempel Culturama, som er en panoramasal med plads til 222 personer. I Culturama er publikum omgivet af et stort panorama-display i buet form, hvor ni projektorer projicerer et samlet billede op på ni store skærme og viser et væld af fund fra den egyptiske kulturarv. De forskellige egyptiske civilisationer kan opleves fra den ældste tid over den koptiske og islamiske periode og helt frem til nutiden.


Culturama er det første interaktive ni-skærms-system. Det er udviklet af Center for Dokumentation af den egyptiske kultur- og naturarv.

Star Riders er en udstilling af kort og modeller for himmelrummet, der viser den islamiske og arabiske civilisations bidrag til udviklingen af astronomien.

Udstillingen viser en perlerække af arkæologiske fund og de besøgende kan se et stort udvalg af Egyptens skatte, som findes i de egyptiske museer, i 3D ved hjælp af polariserede briller. Også Egyptens historie og kulturelle udvikling indtil for 100 år siden kan opleves i 3D.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.