Charterfirmaer hjælper hverandre

Det så man under tsunamien og nu igen under urolighederne i Egypten. Spies’ eget flyselskab, Thomas Cook Airlines Scandinavia, henter således 3.222 gæster og guider hjem fra Egypten. Sidste mand lukker og slukker fredag aften…

 

”2.615 af gæsterne har vi selv fløjet til Egypten, mens de resterende 607 er kommet til landet med andre charterflyselskaber. I situationer som disse hjælper vi hinanden”, fortæller kommunikationschef Torben Andersen.

 

”Flere danskere, der er rejst på to ugers ferie med tyske selskaber fra f.eks. Hamburg Lufthavn, vil gerne flyves hjem her og nu fra det urolige Egypten, men tyskerne henter dem ikke ekstraordinært hjem, idet det tyske udenrigsministerium – ligesom englændernes – har vurderet situationen omkring Det Røde Hav anderledes end deres danske kolleger. Danskerne må således vente til midt i næste uge på deres planlagte flyafgang til Tyskland”.

 

”Selv om vi gerne vil hjælpe de tilbageblevne danskere hjem, ville det ikke være lovligt. Gæster, der er rejst ud på tyske charterfly, må ikke rejse hjem til f.eks. Billund på danske fly”, fortæller Torben Andersen.

Skrevet af Flemming Juul