Charterselskaber omdirigerer gæster til Spanien

Vinterferien er nu reddet for en stor del af de, der har fået aflyst deres ferie til Egypten. Det er lykkedes for Spies at finde hotelværelser på De Kanariske Øer, så selskabet fra mandag kan sende de første 177 gæster til Fuerteventura.

 
”Ekstraflyet fra Thomas Cook Airlines Scandinavia vil flyve fra Billund til Fuerteventura hver mandag frem til 11. april. I alt giver det ca. 1.600 ekstra rejser,” siger kommunikationschef for bl.a. Spies, Torben Andersen (foto).

 
Samtidig arbejder selskabet på at finde erstatningsrejser til de, der har fået aflyst deres vinterferie i Egypten fra København. ”Det er vanskeligt at finde hoteller på De Kanariske Øer. Rejsearrangører fra hele Europa kæmper hårdt for at finde alternativer til de egyptiske hoteller,” siger Torben Andersen.

 
Og Star Tour sætter ekstra fly ind til de Kanariske Øer for at redde ferien for de gæster, som pga. uroen i Egypten ikke kommer af sted på den planlagte ferie.

 

”Tre fly er det i første omgang blevet til med retning mod Lanzarote, Gran Canaria og Tenerife. Vi arbejder på flere afgange, grundet rejser, som ikke kan gennemføres til Egypten. Den store opgave er, at skaffe senge til alle ekstra afgange, da også andre rejsearrangører i hele Europa søger ledige sengepladser. Vi har nu sikret senge til de første afgange med afrejse i uge 6 fra Kastrup og Aalborg,” siger salgsdirektør Stig Elling fra Star Tour.

 

Tyrkiet Eksperten oplyste tirsdag, at alle dets gæster kommer hjem fra Egypten i denne uge, oplyser kommunikationschef Morten Ravn i Scanway/Tyrkiet Eksperten. Bureauet har 198 gæster i Egypten.

 

Turisme giver ca. to mio. jobs i Egypten og står for 11 % af landets indtjening. I 2009 havde Egypten næsten 11 mio. turister – heraf over 50.000 fra Danmark.

 

Flere lande evakuerer nu statsborgere fra Egypten. Bl.a. sender Australien, Irak, Japan, Indonesien, Kina, Tyrkiet og USA fly til Egypten for at hente statsborgere hjem.

 

Egyptair har aflyst alle fly under udgangsforbudet.

 

Skrevet af redaktionen