Cockpit-skærme udskiftes i 1.300 Boeing-fly

pfd_nd_npsUSA’s luftfartssikkerhedsmyndighed, Federal Aviation Administration, kræver nu, at flyselskaberne udskifter cockpit displays i mere end 1.300 Boeing-fly for at undgå påvirkning fra Wi-Fi og mobiltelefoner.

Det gælder displays, der er fremstillet af Honeywell International og benyttes i Boeings 737 og 777. Udskiftningen skal ske i løbet af fem år.

FAA forklarer, at de pågældende displays er mistænkte for at blive påvirket af Wi-Fi frekvenser. Uafhængige undersøgelser, der er gennemført af FAA og Boeing, viser i flere tilfælde interferens og blanke displays, når der bruges Wi-Fi udstyr i nærheden.

Der sker også påvirkning af de pågældende displays i forbindelse med brug af mobiltelefoner, vejrradar og mobile satellittelefoner, oplyser FAA.

Udskiftningen skønnes af FAA at ville koste flyselskaberne omkring 14 millioner dollars.

“Boeing anbefalede udskiftningerne i november 2012. Direktivet fra FAA forpligter flyselskaberne”, siger Miles Kotay, talsmand for Boeing.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.