Colombias turisme blomstrer

Cartagena.

Cartagena.

Colombia var tidligere berygtet for voldskriminalitet og narkotikahandel, men nu nærmer landet sig en løsning på de konflikter, der har stået på i 50 år. Økonomien blomstrer og stadig flere turister besøger landet.

Forestillingen om Colombia leder tankerne hen på kidnapninger, guerillagruppen FARC og kokain i lange baner, men det er snart 21 år siden, narkobaronen Pablo Escobar døde, og siden er udviklingen gået i den rigtige retning på mange områder, skriver dr.dk.

Colombia udgør med sine 48 millioner indbyggere Sydamerikas næststørste økonomi – kun overgået af Brasilien. Med en vækstrate på 4,3% har Colombia fanget erhvervslivets opmærksomhed og for nylig trådte en ny handelsaftale i kraft mellem Colombia og EU.

Danmark har åbnet en ambassade i Colombia for at styrke danske virksomheders adgang til markedet og adskillige danske virksomheder har etableret sig – bl.a. Falck og Novo Nordisk.

Fra 2000 til 2010 er antallet af udenlandske turister steget med ca. 10%. Det er meget populært at rejse til Colombia med sundhedsturisme, hvor folk får foretaget operationer – kosmetiske eller på grund af sygdom. Både kystbyerne mod det caribiske hav, som Cartagena og landets kafferegion er populære. Danske rejsebureauer arrangerer rejser til landet.

Men der er stadig problemer med at overholde menneskerettighederne, høje tal for mord på fagforeningsfolk, og verdens næststørste antal af internt fordrevne. Der sker færre kidnapninger, men mordraten er stadig over gennemsnittet i Latinamerika, mens narkoproduktionen er høj.

 

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.