Comeback for gammeldags hotelnøgler

Fire hackerangreb mod et østrigsk luksushotel betyder overvejelser om at udskifte de elektroniske nøglekort med gammeldags metalnøgler, skriver netmediet The Local ifølge politiken.dk.

Romantik Seehotel Jaegerwirt har på kort tid været udsat for hackerangreb, der gjorde det umuligt at bruge de elektroniske nøglekort. Det seneste angreb gjorde det også umuligt at omprogrammere kortene.

Hackerne stillede krav om betaling af 10.000 kroner i bitcoins, for at genåbne hotellets computersystemer. Hotellet betalte, men alleigevel prøvede hackerne igen at bryde ind, men det blev forhindret af en ny sikkerhedssoftware.

”Vi overvejer at skifte til traditionelle nøgler, som vil holde hackerne ude”, siger hoteldirektør Christoph Brandstätter til The Local.

Hacker-risikoen får dog ikke alle hoteller til at opgive elektronikken. Norske Petter Stordalen, der ejer Choice-kæden sagde på sit pressemøde i Københavns Lufthavn forleden, at telefonen skal styre det hele. Her bestiller man værelset, tjekker ind, ser sit værelse og kan skifte til et andet. På nogle hotelkæder kan man åbne hotelværelset via en app.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.