Copenhagen Arena klar i 2015

Københavns Kommune har udpeget vinderen af designkonkurrencen, og det bliver Designteamet 3XN, HKS architects, Arup, ME Engineers og Planit, som skal stå for det store byggeri i Ørestad, skriver avisen.dk.

 

Der bliver plads til sportsarrangementer med op til 12.500 tilskuere koncerter med 15.000 tilskuere i arenaen, som set ovenfra får form som en oval og facaden bliver beklædt med lodrette bjælker med mellemrum

 

Det samlede areal er 35.000 etagemeter med store arealer til foyer og plads til caféer, restauranter og barer, samt rummelige servicearealer til kunstnere, sportsudøvere og servicefunktioner.

 

Publikum placeres på tre sider af scenen med mulighed for også at have publikum hele vejen rundt ved sportsbegivenheder og særlige kulturbegivenheder.

 

Københavns Kommune og Realdania har hver skudt 325 millioner kroner i projektet. Desuden regnes der med anlægs- og driftstilskud fra Elitefacilitetsudvalget og Danmarks Idræts Forbund.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.