Coster-Waldau ’reklamerer’ for Dubrovnik

Dubrovnik. Foto: Damir Fabijanic.

Dubrovnik. Foto: Damir Fabijanic.

Tredje sæson af tv-succes’en, Game of Thrones, med Nikolaj Coster-Waldau har Danmarkspremiere lørdag d. 14. december på TV3. Serien er bl.a. optaget i Dubrovnik.

Dubrovnik har adskillige kåringer bag sig på grund af sine kvaliteter som ferieby. For nylig ved ’Croatian Tourism Days’ løb den igen med hæderen, da Kroatiens Premierminister, Zoran Milanovic, overrakte prisen som Adriaterhavets bedste destination til Dubrovnik.

New York Times har kaldt byen for Balkans Saint Tropez og det luksuriøse islæt er en god grund til at vælge Dubrovnik som feriedestination, hvis man har hang til lidt luksus. Ud over chancen for at møde de celebre gæster. Beyonce og Jay-Z har været på gæstelisten ligesom kronprins Frederik og Mary med deres børn er der et særdeles velassorteret udbud af femstjernede hoteller til relativt fornuftige priser.

Selv om Dubrovnik anvendes som kulisse i Game of Thrones, er de gamle bygninger og byens kulturhistorie meget ægte. Dubrovniks gamle bydel, der er omringet af høje mure, er fortællingen om en by, der har været under både romersk, byzantinsk, venetiansk og ungarsk herredømme, og man fornemmer tydeligt historiens vingesus, når man bevæger sig rundt i de smalle gader.

I 1979 blev Dubrovnik optaget på Unescos Verdensarvsliste og efter serbiske tropper bombarderede byen i 1991 blev den – med støtte fra bl.a. Unesco – genopbygget efter gamle håndværkstraditioner.