CPH-ansatte vil have møde om sikkerhed

københavns-lufthavn-check-inTerrorangrebene i Bruxelles får de ansatte i lufthavnen til at invitere security og politi til møde om sikkerhed for personalet.

Det siger formand for 3F Kastrup Henrik Bay-Clausen, som organiserer lufthavnspersonale inden for bl.a. andet catering, brand og redning, bagage og transport til Avisen.dk

”Vi vil invitere lufthavnens security og politiet i lufthavnen til at komme og fortælle vores tillidsfolk om situationen. Der er normalt mange chefer inde over, men det vil være fint at få en direkte dialog, så vi kan skabe en forståelse for, hvad lufthavnen gør og ikke gør. Sidst, der var en bombetrussel undrede vi os over, at man evakuerede passagererne, men ikke personalet, der befandt sig bag en gipsvæg”.

I Københavns Lufthavn er ansatte, som tjekker billetter, tager imod bagage og tjekker passagerer ind, organiseret i HK Service Hovedstaden. Her forventer formand René Knudsen, at der nu vil blive evalueret.

Også for sikkerhedsvagterne i lufthavnen kommer terrortruslen stadig tættere på, fortæller Ulla Thygesen, faglig sekretær i Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Fagforening, VSL.

Københavns Lufthavn ønsker ikke at forholde sig til 3Fs ønske om et møde og alle andre spørgsmål om sikkerheden i lufthavnen henvises til politiet.

Vicepolitiinspektør Henrik Møller Jacobsen: ”Hvis et fagforbund har interesse i at møde politiet, må de jo henvende sig”.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.