CPH-ansatte vil have møde om sikkerhed

københavns-lufthavn-check-inTerrorangrebene i Bruxelles får de ansatte i lufthavnen til at invitere security og politi til møde om sikkerhed for personalet.

Det siger formand for 3F Kastrup Henrik Bay-Clausen, som organiserer lufthavnspersonale inden for bl.a. andet catering, brand og redning, bagage og transport til Avisen.dk

”Vi vil invitere lufthavnens security og politiet i lufthavnen til at komme og fortælle vores tillidsfolk om situationen. Der er normalt mange chefer inde over, men det vil være fint at få en direkte dialog, så vi kan skabe en forståelse for, hvad lufthavnen gør og ikke gør. Sidst, der var en bombetrussel undrede vi os over, at man evakuerede passagererne, men ikke personalet, der befandt sig bag en gipsvæg”.

I Københavns Lufthavn er ansatte, som tjekker billetter, tager imod bagage og tjekker passagerer ind, organiseret i HK Service Hovedstaden. Her forventer formand René Knudsen, at der nu vil blive evalueret.

Også for sikkerhedsvagterne i lufthavnen kommer terrortruslen stadig tættere på, fortæller Ulla Thygesen, faglig sekretær i Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Fagforening, VSL.

Københavns Lufthavn ønsker ikke at forholde sig til 3Fs ønske om et møde og alle andre spørgsmål om sikkerheden i lufthavnen henvises til politiet.

Vicepolitiinspektør Henrik Møller Jacobsen: ”Hvis et fagforbund har interesse i at møde politiet, må de jo henvende sig”.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.