CPH er Europas mest effektive – igen

Copenhagen AirportFor ottende gang på 10 år er Københavns Lufthavn kåret som Europas mest effektive lufthavn af uafhængige Air Transport Research Society, der analyserer alverdens lufthavne.

Prisen er overrakt til CPHs adm. direktør Thomas Woldbye ved en konference i Bergamo. Professorer og luftfartseksperter fra universiteter verden over har udviklet en metode til at sammenligne lufthavnes effektivitet – og ATRS uddeler prisen.

”Vi ser prisen som en anerkendelse af vores arbejde med at styrke positionen som Nordeuropas vigtigste trafikknudepunkt. Som land har Danmark reelt langt flere flyruter, end vores størrelse berettiger til. Baggrunden er, at CPH er et effektivt knudepunkt, hvor folk fra Norden, Baltikum, Polen, Nordtyskland og Nordengland flyver til for at rejse videre ud i verden. Derfor er det afgørende, at vi fortsat udvikler lufthavnen,” siger Thomas Woldbye.

Én måde at reducere omkostningerne på – samtidig med, at effektiviteten øges – er selvbetjening. CPH var en af foregangslufthavnene, da selvbetjeningsautomaterne holdt deres indtog, og i dag er der 99 check-in automater i lufthavnen, og over halvdelen af passagererne klarer selv check-in.

Derudover introducerede Københavns Lufthavn tidligere på året automatisk kontrol af boardingkort før sikkerhedstjek, og det er en løsning, der senere også bliver indført ude i gates. Lufthavnen indfører senere på året selvbetjente bagage-drop.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.