CPH fødselshjælper for verdens største lufthavn

0

istanbul ny lufthavnLUFTHAVNE: Istanbul har om nogle år verdens største lufthavn med kapacitet til 150 mio. passagerer. Sammen med en sydkoreansk lufthavn skal Københavns Lufthavn de næste år hjælpe Istanbuls kommende megalufthavn med rådgivning og knowhow.

Københavns Lufthavn har fået sig en ny strategisk partner, Incheon-lufthavnen ved Sydkoreas hovedstad, Seoul. Via Københavns Lufthavns internationale konsulentvirksomhed, Copenhagen Airport International (CAI), skal CPH og Incheon-lufthavnen de næste fem år rådgive det tyrkiske IGA-konsortium, der står bag opførelsen og den efterfølgende drift af den nye storlufthavn i Istanbul.

İstanbul New Airport, INA, skal opføres på den europæiske side af İstanbul, her ligger i forvejen Istanbuls nuværende hovedlufthavn, Atatürk, men den har ikke plads til at øge kapaciteten.

Fuldt udbygget vil INA, der kommer til at ligge en halv times kørsel fra Istanbul, være verdens største lufthavn med kapacitet til 150 mio. årlige flypassagerer.

Istanbul har også Sabiha Gökcen-lufthavnen på den asiatiske side af storbyen. Samlet havde Atatürk og Sabiha Gökcen-lufthavnene sidste år over 80 mio. passagerer.

Rådgivningen til IGA omfatter bl.a. strategiudvikling, etablering af virksomhedens organisation og ikke mindst drift af lufthavnen i både opbygningsfasen samt i lufthavnens tre første år efter åbningen i 2017.

”De erfaringer fra bl.a. vores vækstplan Expanding CPH, vi har med at effektivisere og optimere byggeri og drift af en international storlufthavn, skal vi bruge til at sikre, at den kommende hovedlufthavn i Istanbul bliver drevet effektivt,” siger Københavns Lufthavns adm. direktør, Thomas Woldbye, og tilføjer: ”Samtidig kommer CAI’s mange års erfaringer som tidligere medejere af lufthavne i Kina, Mexico og Storbritannien os til gode i det arbejde, vi nu skal udføre i Tyrkiet.”

Incheon og Københavns Lufthavn indgik i november sidste år en ”Airport Partnership Agreement”. Denne aftale omfatter et tæt samarbejde på områder inden for bl.a. energi, teknologi, mobile og online services og nu altså også et fælles udviklingsprojekt af den nye lufthavn i Istanbul.

”Incheon har i en årrække arbejdet på at styrke sin position som et af Asiens vigtigste trafikknudepunkter. Vi har fokus på nogle af de samme ting i vores respektive strategier – f.eks. god kundeservice og stærk ruteudvikling. Det er områder, hvor vi sammen kan styrke hinandens kompetencer – og vores forenede kræfter kommer nu forhåbentlig også lufthavnen i Istanbul til gode,” siger Thomas Woldbye.

Kontrakten med IGA – og dermed rådgivningen – er delt i fire faser. Den første drejer sig om anbefalinger til de operationelle og strategiske overvejelser, som lufthavnen i Istanbul skal gøre sig inden åbningen. Anden fase omhandler HR-udvikling og træning, hvor Incheon og Københavns Lufthavn skal rådgive om organisationsopbygning og jobbeskrivelser. Tredje fase handler om klargøring til at sætte lufthavnen i drift og

sidste fase omhandler Istanbul-lufthavnens første tre år i drift, hvor Københavns Lufthavn vil sende safety og security specialister samt folk med kendskab til de operationelle forhold i en lufthavn til Istanbul, mens Incheon stiller med bl.a. it- og vedligehold.

Istanbuls kommende nye storlufthavn har denne hjemmeside: igairport.com

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz