CPH opgraderer sikkerhedskontrol

custom1Presset fra langt flere rejsende har i perioder medført for lange ventetider i sikkerhedskontrollen. Det er utilfredsstillende, fastslår adm. direktør Thomas Woldbye, som fremlægger en plan for at bringe ventetiderne ned.

I årets første syv måneder har været 16,7 millioner rejsende, hvilket er 1,6 millioner eller 10,7% flere end i samme periode i rekordåret 2015. Den høje vækst ligger over forventningerne:

“Det er naturligvis positivt, og vores medarbejdere har gjort en jætteindsats for at klare væksten. Vi har de senere år udbygget lufthavnen, og det fortsætter vi med år, så vi har kapacitet til alle de mange rejsende”, siger Thomas Woldbye.

“Vi besluttede i foråret at fremrykke byggeriet af en ny sikkerhedskontrol og udvide antallet af kontrolspor og medarbejdere. Den nye sikkerhedskontrol er først færdig næste år, og derfor har vi besluttet at opgradere sikkerhedskontrollen på kort sigt”.

Den nye plan indebærer bl.a. ansættelse af servicepersonale til at hjælpe passagererne igennem og dermed frigøre sikkerhedspersonale til at bemande sikkerhedskontrollen.

“Kravene til sikkerheden stiger og flere rejser udelukkende med håndbagage, så det øger presset på sikkerhedskontrollen. Det kræver flere hænder, og derfor har vi iværksat en rekrutteringskampagne, hvor vi i løbet af det kommende år søger 50 nye medarbejdere til sikkerhedskontrol”, siger Thomas Woldbye.

Særligt de mange pendlere, der bruger lufthavnen dagligt, har været ramt, når lufthavnen ikke har kunnet overholde sine ventetider: “Vi ved, at pendlerne har brug for forudsigelighed. Vi har indført en række initiativer, bl.a. et særligt ’pendlerkort’, som giver mulighed for at komme hurtigere frem. Vi er løbende i dialog med pendlernes foreninger om, hvordan vi kan forbedre service for de hyppigt rejsende”, siger Thomas Woldbye.

Ønsket om et særskilt ’indenrigsspor’ i den centrale sikkerhedskontrol vil i dialog med Trafik- og Byggestyrelsen blive undersøgt for muligheden for at oprette et sådant spor i morgen- og eftermiddags-timerne.

Københavns Lufthavn måler, hvor lang tid passagererne venter på sikkerhedskontrollen. En gennemgang har vist, at målingerne ikke har dækket hele området, hvor køer kan opstå, og dermed har de ikke været præcise ved ekstraordinært lange køer. Derfor er der opsat nyt måleudstyr.