CPH runder 29 millioner på årets sidste dag

Der var både flag, kager og lykønskninger i terminalen, da Københavns Lufthavn den 31. december nåede passager nummer 29.000.000. 

“Dermed blev 2016 det travleste rejseår nogensinde,” fsiger kommerciel direktør Peter Krogsgaard.

“29 millioner rejsende på et år er rigtig mange. Faktisk svarer det til i snit 79.500 om dagen – og det er flere end antallet af indbyggere i større danske byer som Randers (62.342), Esbjerg (72.151) og Roskilde (50.046),” siger han.

“Derfor er vi i fuld gang med Expanding CPH planen, hvor vi udbygger lufthavnen og skaber mere plads til passagerer og fly – en plan til 20 milliarder kroner.”

Der er i dag 166 direkte ruter fra Københavns Lufthavn ud i verden. Heraf 36 interkontinentale ruter til fjerne rejsemål. Flere end 4,5 millioner turister rejser til Danmark via Københavns Lufthavn.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.