CPH udvider sikkerhedskontrollen

cph sikkerhedskontrolEn investering på 250 millioner kroner skal fordoble arealet i sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn. Udbygningen er led i planen om at vokse fra 25 til 40 millioner passagerer.

Pladsen foran sikkerhedskontrollen mellem Terminal 2 og 3 vil det næste års tid være en byggeplads. Første sal i den eksisterende bygning gøres 20 meter bredere, så arealet i den centrale sikkerhedskontrol kan fordobles.

Adm. direktør Thomas Woldbye kalder udvidelsen helt afgørende for at fastholde korte ventetider og god service. ”Sikkerhedskontrollen er en vital del af passagernes rejse igennem lufthavnen, og det skal være en god rejse.”

Siden årsskiftet har den gennemsnitlige ventetid været fire minutter og 29 sekunder. Med det nye byggeri får sikkerhedskontrollen ekstra 1.800 kvadratmeter og i alt 24 spor – mod 16 spor for et par år siden.

60 ekstra medarbejdere
Samtidig med udvidelsen af sikkerhedskontrollen bliver også en del af Terminal 2 udvidet med 1.800 kvadratmeter.

”Målet er at udbygge i takt med væksten, og det gør vi. Sidste år gennemførte vi en omfattende renovering og udvidelse af den ene hovedbane, udvidede Terminal 2 og udbyggede Finger C, der håndterer de største fly. Alt sammen komplekse byggeprojekter,” siger Thomas Woldbye.

”Vi har en klar plan for, hvordan vi skal udbygge lufthavnen i takt med væksten. Og da væksten ser ud til at forsætte, så kan vi forvente, at der kommer flere store byggerier i de kommende år,” siger Thomas Woldbye.