’Cruise’ på Limfjorden

Der bliver dagligt tre ture til og fra Fur og fire ture til og fra Glyngøre. ”Det er et fantastisk tilbud til både lokalbefolkningen og turisterne, som vi har manglet i mange år”, siger turistcheferne Bente Kristensen, Mors, og Alice Bank Danielsen, Skive.

 

Den ny færgerute har premiere den 22. juni, og indtil 2. september vil ’Limfjordsbussen’ sejle på ruten Glyngøre-Nykøbing-Fur. Turen fra Glyngøre til Nykøbing tager en halv time, mens sejltiden mellem Nykøbing og Fur er lidt over en time. Færgen medtager passagerer, cykler og barnevogne.

 

”Turisterne har hermed har fået et fantastisk tilbud, som både kan bruges til udflugter med eller uden madkurv og som et led i eksempelvis en cykelferie i Limfjordslandet”, siger Alice Bank Danielsen.Initiativet til den ny rute er taget af Skive Kommune, og bag projektet står desuden Morsø Kommune, Skiveegenens Erhvervs- og Turistcenter og Morsø Turistbureau. 

 

Ruten besejles af to fine ældre ’damer’ fra Nord-line i Svendborg. Det er ’Catrine K’ af Nyborg, der oprindelig blev bygget som M/S Sundet i Svendborg i 1950 til Sydfynske Dampskibsselskabs ruter på Svendborgsund. Desuden ’Chimera’, der er bygget i Skotland i 1912 som lystbåd for general Forbes, og som i 1955 blev ombygget til passagerskib på ruten Gudhjem-Christiansø.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.