Cruise-trafikken på Østersøen kortlagt

stockholm cruiseOrganisationen HELCOM har gennemført en minutiøs kortlægning af krydstogttrafikken på Østersøen. Formålet er at sikre relevante havnefaciliteter til bortskaffelse af spildevand.

Rapporten er baseret på de obligatoriske informationer til AIS (Automatic Identification System) og giver en stort set komplet dækning af krydstogtskibenes bevægelser i 2014.

77 forskellige krydstogtskibe fra 37 rederier sejlede på Østersøen i cruise-sæsonen 2014. Halvdelen var mindre fartøjer med maksimumkapacitet på 1.500 passagerer og besætning. Otte fartøjer eller 10% var store fartøjer med plads til over 4.000 personer.

Fem hoveddestinationer, København, St. Petersborg, Tallinn, Helsinki og Stockholm, stod for 67% af anløbene. I alt blev der besøgt 31 forskellige havne og halvdelem af dem havde 11 eller færre anløb. Seks havde kun et enkelt anløb. I tre havne måtte skibene ankre udenfor havnen og sende gæsterne i land med shuttle-både.

Rejsetiden mellem to havne varede normalt mellem otte og 20 timer og skibene opholdt sig normalt i havnene imellem otte og 10 timer. De internationale krydstogter havde en total på 6,55 millioner persondage.

HELCOM er kaldenavnet for The Baltic Marine Environment Protection Commission, som er en fælles statslig organisation for de ni lande ved Østersøen og EU, som arbejder på at beskytte havmiljøet mod forurening.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.