Cruise-trafikken på Østersøen kortlagt

stockholm cruiseOrganisationen HELCOM har gennemført en minutiøs kortlægning af krydstogttrafikken på Østersøen. Formålet er at sikre relevante havnefaciliteter til bortskaffelse af spildevand.

Rapporten er baseret på de obligatoriske informationer til AIS (Automatic Identification System) og giver en stort set komplet dækning af krydstogtskibenes bevægelser i 2014.

77 forskellige krydstogtskibe fra 37 rederier sejlede på Østersøen i cruise-sæsonen 2014. Halvdelen var mindre fartøjer med maksimumkapacitet på 1.500 passagerer og besætning. Otte fartøjer eller 10% var store fartøjer med plads til over 4.000 personer.

Fem hoveddestinationer, København, St. Petersborg, Tallinn, Helsinki og Stockholm, stod for 67% af anløbene. I alt blev der besøgt 31 forskellige havne og halvdelem af dem havde 11 eller færre anløb. Seks havde kun et enkelt anløb. I tre havne måtte skibene ankre udenfor havnen og sende gæsterne i land med shuttle-både.

Rejsetiden mellem to havne varede normalt mellem otte og 20 timer og skibene opholdt sig normalt i havnene imellem otte og 10 timer. De internationale krydstogter havde en total på 6,55 millioner persondage.

HELCOM er kaldenavnet for The Baltic Marine Environment Protection Commission, som er en fælles statslig organisation for de ni lande ved Østersøen og EU, som arbejder på at beskytte havmiljøet mod forurening.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.