Cykel-VM gav flere overnatninger

I september steg overnatningerne på hoteller, feriecentre, campingpladser og vandrerhjem med 99.000 eller 5% i forhold til september sidste år. Væksten bliver især drevet af flere hotelovernatninger øst for Storebælt.

 

"Efter en våd sommer viser tallene en pæn fremgang, som ikke mindst kan tilskrives de mange turister i forbindelse med cykel-VM i København midt i september”, siger Mette Feifer, markedsdirektør i Dansk

Erhverv.

 

"Sport Event Danmark har tidligere estimeret en merindtægt på et par hundrede millioner kroner, og det bekræfter overnatningstallene," siger hun.

 

"Fordelt på nationaliteter kan vi se, at der har været særligt mange norske og svenske overnatninger, hvilket bekræfter den såkaldte Thor Hushovd effekt”.

 

"Det er positivt med de store sportevents, der kan tiltrække turister. Både på den korte bane, hvor et arrangement som cykel-VM giver masser af tilskuere, pressefolk mv., og på den lange bane, hvor store sportsbegivenheder kan bidrage til at øge kendskabet til Danmark. Hvis bare en promille af de mange tv-seere til cykel-VM vælger at lægge ferien i Danmark, bliver der tale om en milliardindtægt," siger hun.

 

Mens overnatningstallene for hoteller steg i september, så er antallet af overnatninger på campingpladserne faldet, mens antallet af overnatninger på vandrehjem og i feriehuse er uændret.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.