Dårlig chartersæson – tilfreds branche

Topmåneden for charterbranchen er juli, men her måtte rejsearrangørerne konstatere den ringeste chartermåned de seneste fem år, hvor chartertrafikken i Billund Lufthavn faldt næsten 13% og Københavns Lufthavn havde tydelig tilbagegang, skriver epn.dk.

 

Det faldende salg er resultatet på trods af branchens meldinger om livligt salg for SP-penge og stigende salg på grund af dårligt vejr herhjemme. Alligevel er der gennemgående tilfredshed med salget, fordi arrangørerne på forhånd havde lagt færre rejser op.

Ifølge salgsdirektør Stig Elling fra Star Tour kunne man have solgt flere rejser i juli, men det var ikke muligt at skaffe yderligere pladser på det tidspunkt.

 

Direktør Jan Vendelbo fra Spies siger, at indtjeningen pr. gæst i juli var på niveau med året før, og det er man tilfreds med.

 

Det er en tommelfingerregel, at indtjeningen i juli skal dække mindst halvdelen af årets samlede indtjening. Men i år har man fra nogle elendige vintermåneder fået overført et betydeligt efterslæb, da udbudet ikke nåede at blive tilpasset den pludseligt svigtende efterspørgsel.

Jan Vendelbo fortæller, at Spies har solgt 85% af juli-rejserne til fuld pris og resten med beskedne rabatter. Sammenlagt var der kun omkring 200 tomme flysæder på selskabets feriefly.

 Både Spies og Star Tour ser positivt på salget i den kommende vintersæson.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.