Turister klager over et beskidt Danmark

Der er renere i Riga, Reykjavik og 11 andre byer i Norden og Baltikum. Det mener turister, der har besøgt København.
Turistorganisationen Wonderful Copenhagen har netop lavet en undersøgelse blandt turister i Norden og Baltikum, og turisterne opfatter Københavns som mere beskidt end de andre byer.

”Der bliver svinet mere i København og ryddet mindre op. Det er et kæmpeproblem, og resultatet er signifikant. Vi håber virkelig, at de nu reagerer på rådhuset,” siger kommunikationschef i Wonderful Copenhagen, Peter Rømer Hansen.

Journalist og forfatter Peter Olesen giver turisterne ret – der er møgbeskidt i hovedstaden – men også i resten af Danmark.
”Det er værst i København, men tendensen er den samme i hele landet. Cigaretskodder, gratisaviser og pizzabakker bliver smidt på gaden. Vi er blevet for rige og for ligeglade,” siger Peter Olesen.

I Københavns Kommune har man lavet en ambitiøs plan. I 2015 vil byen være den reneste hovedstad i Europa, og der er sat ekstra penge af til renholdelse, kampagner samt sat adskillige nye skraldespande op. Teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam (R) erkender dog, at det er op ad bakke, fordi rigtig mange mennesker bidrager til svineriet.
”Jeg ser pæne familier, far, mor og to børn, der kommer gående og ups – så ryger burgerpapiret på jorden til trods for, at der er en affaldskurv lige i nærheden. Der er en meget kedelig holdning i Danmark om, at det ordner systemet, og der kommer nok nogen og samler op efter mig. Selvfølgelig kan kommunen godt putte endnu flere penge i renholdelse, men ville det ikke være bedre, hvis vi alle tog et ansvar og brugte pengene på noget sjovere,” spørger Klaus Bondam.

(berlingske.dk, d. 23. november, 2007)

Skrevet af

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.