Sterling solgt til Iceland Express’ ejere

Det norskejede lavprisflyselskab, Sterling, er blevet solgt for 400 mio. DKK til de nye ejere af det islandske lavprisselskab, Iceland Express, oplyser Ganger Rolf ASA i en børsmeddelelse mandag.
Bonheur ASA og Ganger Rolf ASA som hver, direkte og indirekte, ejer 50 pct. af selskabskapitalen i Sterling, har indgået en principaftale med det islandske investeringsselskab, Fons Eignarhaldsfelag hf, om salg af Sterling.
300 mio. DKK af købesummen på 400 mio. DKK skal betales ved kontraktens endelige indgåelse, og de resterende 100 mio. DKK, som garanteres af en international bank, forfalder efter tre år. Transaktionen, der ventes gennemført i april, er betinget af due dilligence og en endelig aktiekøbsaftale.
Fons er kontrolleret af de to partnere, Palmi Haraldsson og Johannes Kristinsson. De har tidligere siddet på store aktieposter i Icelandair og har siden efteråret 2004 kontrolleret Iceland Express. I øvrigt omfatter deres investeringer interesser i en række store internationale virksomheder.
”Sterling har i lang tid været optaget af behovet for konsolidering i flybranchen og har bl.a. indgået et omfattende rutesamarbejde med flyselskaberne Norwegian og Fly Nordic,” siger administrerende direktør Harald Andresen, Sterling.
”Jeg tror på, at ejerskiftet vil indebære en yderligere vitalisering og konsolidering ved, at Iceland Express tages ind i Sterling. Sterling har en stab bestående af dygtige og motiverede medarbejdere i alle led. Det er måske selskabets vigtigste fortrin. Jeg er stolt af den vilje og evne til omstillingsparathed, som er blevet udvist i en presset tid for luftfartsindustrien. Jeg vil yde mit fulde bidrag, indtil ejerskiftet er blevet endelig gennemført,” siger Harald Andresen i en meddelelse.
Harald Andresen vender efter ejerskiftet tilbage til sin stilling som direktør i det norske rederi Fred. Olsen & Co., men vil i op til fire måneder også være tilgængelig som rådgiver for de nye ejere.
Palmi Haraldsson og Johannes Kristinsson siger om aftalen, at ”rejse- og
fritidsindustrien fortsat tegner godt – ikke mindst inden for lavprissegmentet, som har et stigende antal prisbevidste rejsende. Dagens fragmenterede marked giver store muligheder for såvel nye destinationer som servicekoncepter.”

Skrevet af