Milliardtab hos MyTravel

På et enkelt år har den britiske rejsegigant MyTravel sat 910 millioner pund over styr. Analytikerne havde forventet et tab på 600 millioner pund efter et katastrofalt år. Britiske rejseselskaber er generelt under pres, fordi briterne i stigende grad har vendt sig væk fra de fikse og færdige charterture, som MyTravel lever af. I stedet rejser de som aldrig før med billige lavprisselskaber som Ryanair og tager sig selv af resten. MyTravels koncerndirektør, Peter McHugh, sagde i går, at selskabet har kontanter nok til at holde et stykke ind i 2004.OVERSKUD I NORDEN
Til gengæld melder den nordiske division af MyTravel, at den fik overskud. MyTravel producerede i år 25% færre rejser end for to år siden, og der er gennemført besparelser på 250 millioner SEK i salg og administration.“Forholdsregler som disse har bidraget til, at MyTravel i sin nordiske virksomhed for regnskabsåret oktober 2002 til og med september 2003 kan fremvise et resultat på 173 millioner SEK før skat og ekstraordinære poster (223 millioner SEK for året 01/02). Vi er langt fra vores mål, men vi er trods alt tilfredse med et positivt driftsresultat,” siger adm. direktør Sam Weihagen.
Alle de nordiske enheder bidrog positivt til resultatet. Omsætningen i den nordiske gruppe udgjorde 11,8 milliarder SEK (13,5 milliarder SEK).MyTravel i Danmark tæller rejsearrangører som Ving, Spies, Tjæreborg Rejser, Skibby Rejser og Gate Eleven. I koncernen indgår også Skandinaviens største charterflyselskab, MyTravel Airways.

Skrevet af