Billund lufthavn jubler

Optimismen er vendt tilbage til Billund Lufthavn efter to år med underskud. Sommertid er rejsetid, og passagertallet er da også steget i juni med 23,9 pct. i forhold til samme måned i fjor til 200.353 passagerer. Set over en lidt længere periode er der også vækst at spore i antallet af passagerer gennem Billund.
”Rejselysten er vendt tilbage, så vi er meget positive. Chartermarkedet er på plads igen, og udenrigstrafikken udvikler sig positivt. Det viser, at der er et marked for en international lufthavn i Jylland,” siger stedfortrædende lufthavnschef, Anders Nielsen.
I 2003 stod lufthavnen med et underskud på 44 mio. DKK, og et endnu større i 2002, da det var på 107,8 mio. DKK.
Anders Nielsen er ikke i tvivl om, at det er de billigere flybilletter, der er årsagen til, at så mange igen vil ud at flyve. Han advarer dog mod at tro, at de flere passagerer automatisk betyder, at Billund Lufthavn kommer ud med sorte tal på bundlinjen i år.
”Det er jo indlysende, at vi skal præstere bedre resultater med flere passagerer, og det kommer vi også til, men der vi stadig være et negativt resultat i 2004,” siger Anders Nielsen.
(Børsen)

Skrevet af