Københavns turisme i vækst

Hovedstadens turistorganisation, Wonderful Copenhagen, har netop foretaget en analyse af turismen i København, og den afslører bl.a., at turismen i hovedstaden voksede 11,7 pct. i de første 11 måneder af 2004. Ud af 11 andre europæiske storbyer kan kun Berlin og Barcelona hamle op med dette resultat.
VisitDenmarks beregninger viser, at turisterne i 2003 lagde 44,3 mia. kr. i Danmark, hvoraf de 15 mia. blev lagt i hovedstadsområdet. Derfor siger direktør i Wonderful Copenhagen, Lars Bernhard Jørgensen, at ”hovedstaden er Danmarks bedste kort, når det handler om at tiltrække turister.” Han peger dog også på, at konkurrencen fra andre europæiske storbyer er hård, og at der skal investeringer til, hvis Københavns skal beholde sin høje placering på listen over turisternes foretrukne europæiske storbyer. Den turisme, der følger i kølvandet på store internationale konferencer, er allerede presset i København. Til gengæld mener Lars Bernhard Jørgensen, at København har potentiale i forhold til at tiltrække internationale sports- og kulturbegivenheder.
(Børsen, 14/2)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.