EU-lande klar til ulandsbistand over flybilletten

Tyskland og Frankrig har sammen med den aktuelle EU-formand, Luxemburgs premierminister Jean-Claude Juncker, lanceret et forslag om at indføre en afgift på flybrændstoffet kerosen. Indtægterne fra den nye skat skal bruges til at bekæmpe AIDS og fattigdom i Afrika. EU’s finansministre drøftede forslaget i går, og stemningen ser ud til at være positiv – især hvis USA også går med på idéen. Hollands liberale finansminister, Gerrit Zalm, sagde i går: ”Vi går ind for en skat på kerosen – helst på globalt plan, men vi kan også acceptere én på europæisk niveau”.
De europæiske luftfartsselskaber støtter derimod ikke idéen. ”Selvfølgelig går vi ind for humanitære initiativer, men hvorfor skal man lige ramme flytransporten?” lyder det fra Ulrich Schulte-Strathaus, der er generalsekretær i Foreningen af Europæiske Flyselskaber, AEA.
(Berlingske Tidende, 18/2)

Skrevet af

x

Læs Også

MSC Cruises får sit nye flagskib, MSC Seaside

MSC Seaside er leveret fra Fincantieri værftet og er det andet nye krydstogtskib, som MSC har søsat i 2017. Skibet får hjemmehavn i Miami og er første skib i MSCs Seaside klasse.

Politiet tager 20 spritbilister hver dag

Sidste år sigtede politiet 7.203 personer for spritkørsel, viser tal fra Rigspolitiet. I julefrokostsæsonen sætter politiet ind med ekstra kontrol. Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden opfordrer til at lade bilen stå

Ny ledelse for RCL Cruises i Norden

Julie Ødegaard er udpeget som midlertidig General Manager Nordic for Royal Caribbean International Ltd (RCL). Hun får ansvaret for Royal Caribbean International, Celebrity Cruises og Azamara Club Cruises i Norden.

Konkurs i airberlin koster Rejsegarantifond millionbeløb

LUFTFART: Flere hundrede danske passagerer vil få dækket deres udgifter til ubrugelige flybilletter med airberlin - minus selvrisikoen på 1.000 kroner.

Konkurrencemyndigheder undersøger Lufthansa

LUFTFART: De tyske anti-kartelmyndigheder har bedt Lufthansa om forklaring på stigende priser på tysk indenrigs efter airberlin gik konkurs. Lufthansa vil gerne udbyde 1.000 ekstra flyvninger om måneden.

Lufthansa pumper 700.000 ekstra sæder ud på tysk indenrigs

LUFTFART: I kølvandet på airberlins konkurs mangler der skønsmæssigt over 50.000 månedlige flysæder på de tyske indenrigsflyvninger. Lufthansa-selskab alligevel ikke til København.