EU styrker flyselskabernes ansvar over for handicappede

Foreningen af europæiske flyselskaber har taget imod beslutningen fra Europa Parlamentet om at revidere kommissionens forslag om handicappedes rettigheder, som ville have betydet, at ansvaret for de handicappedes mobilitet ville have skiftet fra flyselskaberne til lufthavnene, med kyshånd.

Ved at ændre det originale forslag, har det europæiske parlament peget på, at der er et behov for at sikre, at flyselskaber og lufthavne arbejder sammen for at overholde standarderne.

”Gennem årerne har flyselskaberne lavet store investeringer i personale og udstyr som sikrer at handicappede passagerer stadig kan flyve med os. Ved at styrke lufthavnenes rolle som eneste udbyder er ikke den rette tilgang til denne problemstilling. Men hvis det er uundgåeligt så skal EU-reguleringen i det mindste sikre at den der bedst kan sikre servicen hvad enten det er lufthavnen eller flyselskaberne også er den der stiller servicen til rådighed. Det er den rettelse Europaparlamentet har lavet,” fortæller Ulrich Schulte-Strathaus, generalsekretær for ‘The Association of European Airlines.

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.