Flere pirattaxier i København

Københavns Politi har modtaget mere end 70 anmeldelser mod pirattaxier i den forløbne måned i modsætning til kun 20 i de første måneder af året. Det har betydet, at Færdselsafdelingen i år har pågrebet mere end 10 pirattaxichauffører, men det er svært, fordi de hurtigt advarer hinanden via telefonen.
Direktører for Dansk Taxiråd Søren Genét er også bekymret over udsigten til, at jobbet kan tiltrække kriminelle, som ikke alene vil køre sorte taxier, men også overfalde kunderne.
Derimod er begrebet sorte taxier praktisk talt ukendt i Århus og Odense, men det skyldes formentlig, at der i hovedstaden er flere udlændinge, og at man her nemmere kan gemme sig.
I den normale taxi har hyrevognsselskaberne set chaufførernes straffeattest, de har gennemgået kurser og deres vogne er godkendt.
(Politiken 24.12.05)

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.