Dabsedag i Hvide Sande

Tørrede Dabs.

Tørrede Dabs.

Den traditionsrige Dabsedag i Hvide Sande den 5. maj får I år besøg af bl.a. miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Ministeren åbner dagen klokken 10.30 og ud over besøg af ministeren, kommer ’Tørfisk’ også til Hvide Sande Kr. Himmelfartsdag og spiller nogle af deres velkendte klassikere. De skal naturligvis også smage den vestjyske specialitet Dabs..

Foreningen Havnen uddeler gratis smagsprøver på tørrede dabs.- Så længe lager haves…

Tørrede Dabs – også kaldet bakskuld – er fladfisk, oftest isinger, som lægges i saltlage og derefter hænges på tørresnore uden for i den salte vestenvind. Den salte vind ved Vesterhavet gør det muligt, at konservere fisk på denne måde. Længere inde i landet bliver fiskene for ferske. De tørrede isinger nydes enten kolde, stegte, ristede eller kogte med purløgssovs.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.