Danmark er ikke et dyrt ferieland

Af Ejvind Olesen

 

Nu og da kan jeg godt blive lidt træt af at læse den ene gruopvækkende historie om Danmark som Europas dyreste ferieland. Senest i en europæisk købekraftsundersøgelse. Dog med den trøst, at der er nogen, der har det værre end os, nemlig Norge. Det tror jeg til gengæld gerne.

Lad os tage nogle eksempler for eksempel på en miniferie i Danmark på Danske Hoteller. For eksempel på Hotel Ringkøbing, Hotel Dagmar i Ribe, Hotel Limfjorden, Østergaards Hotel i Herning, Vissenbjerg Storekro og Dronninglund Hotel. En lang række valgmuligheder helt ned til fra 345 kr. pr. nat pro persona (der kan være individuelle forskelle), inklusive den store morgenbuffet og en to retters aftenmenu hver dag. Den pris slår både Italien, Spanien og Grækenland.

Nyborg Strand ligger smukt ved Storebælt. Her finder jeg en fire dages miniferie med tre overnatninger, tre gange morgenbuffet og tre gange to rettes menu eller buffet for en samlet pris på 1.550 kr.

Sallingsund Færgekro har noget i samme retning. Hotel Opus i Horsens byder ind til miniferie med to overnatninger, inklusiv stor morgenbuffet, to gange middag efter køkkenchefens valg og en billet til Aqua Forum for 995 kr.

Jeg kan køre til Kolding og bo på Saxildhus i tre gode dage med to overnatninger og morgenbuffet med lokale specialiteter, en tre retters menu og to gange eftermiddagskaffe med kage samt is og popcorn til børnene for 845 kr. pro persona.

Den tid, da man var nødt til at gå eller cykle og bo på vandrehjem for at få råd til en ferie i Danmark, er forbi for langt de fleste. Ved at bruge sin fantasi og ikke absolut at stille krav om at skulle bo i yderste klitrække, er mulighederne utallige.

Det betyder ikke, at vi skal droppe ferien i udlandet. Alle os, der er vokset op med charterbranchens svingende prisbarometer. Men det betyder, at vi godt kan give vort eget land en chance.

Også uden at pive over priserne.

 

Skrevet af