Danmark ikke klar til halal turisme

halal-turismeHalal turismen vokser og muslimske turister vil udforske alverdens lande – og europæiske destinationer ligger højt på ønskelisten.

Men i en rapport om halal turisme, som undersøgelsens bagmænd, CrescentRating og Mastercard kalder det, rangerer Danmark meget lavt som muslimvenligt turistmål. I rapporten er der ranglistet 130 lande, og her ligger Danmark på en beskeden 72. plads, skriver business.dk.

Dermed står Danmark til at gå glip af mange turismekroner, for gruppen af rejselystne muslimer er i stærk vækst. På verdensplan vil hver tiende turist i 2020 være en muslimsk rejsende, forklarer Fazal Bahardeen, CEO i CrescentRating, der er en virksomhed, der forsker og arbejder for at udbrede viden og rådgivning om det muslimske turistmarked.

Det er primært udbuddet af halalmad, som muslimske turister er opmærksomme på, og her scorer Danmark lavt i undersøgelsen: ”Det vigtigste er at forbedre tilgængeligheden af halalmad for at gøre rejsen behagelig for de muslimske besøgende”, understreger Fazal Bahardeen.

For mange muslimske turister er bede-faciliteter et vigtigt kriterium, hvor de ikke ønsker at gå på kompromis. Igen ligger Danmark lavt.

Til gengæld scorer Danmark højt på at være et trygt og sikkert land samt en familievenlig destination. Det er et punkt, som kan få irakiske, tyrkiske og afghanske familier til at sætte kurs mod Danmark. Særligt fordi 50% af de muslimske turister rejser med deres familie.

”Da kineserne begyndte at rejse, var vi heller ikke klar til dem. Men det er vi blevet over de seneste år”, fastslår Sune K. Jensen, fag­leder for turisme fra DI, som mener, at halal turisme også vil være et område, der med tiden vil blive gjort mere ud af i Danmark.

”Den type turister får meget større vækstrater de kommende år. De kommer op i en volumen, hvor det bliver interessant at lave investeringer. Når vi kigger et par år frem, vil der være nogle, der begynder at specialisere sig. Det er der ingen tvivl om”, siger han.

Der vil i 2020 være 168 millioner muslimske turister på verdensplan.

 

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.