Danmark ikke klar til halal turisme

halal-turismeHalal turismen vokser og muslimske turister vil udforske alverdens lande – og europæiske destinationer ligger højt på ønskelisten.

Men i en rapport om halal turisme, som undersøgelsens bagmænd, CrescentRating og Mastercard kalder det, rangerer Danmark meget lavt som muslimvenligt turistmål. I rapporten er der ranglistet 130 lande, og her ligger Danmark på en beskeden 72. plads, skriver business.dk.

Dermed står Danmark til at gå glip af mange turismekroner, for gruppen af rejselystne muslimer er i stærk vækst. På verdensplan vil hver tiende turist i 2020 være en muslimsk rejsende, forklarer Fazal Bahardeen, CEO i CrescentRating, der er en virksomhed, der forsker og arbejder for at udbrede viden og rådgivning om det muslimske turistmarked.

Det er primært udbuddet af halalmad, som muslimske turister er opmærksomme på, og her scorer Danmark lavt i undersøgelsen: ”Det vigtigste er at forbedre tilgængeligheden af halalmad for at gøre rejsen behagelig for de muslimske besøgende”, understreger Fazal Bahardeen.

For mange muslimske turister er bede-faciliteter et vigtigt kriterium, hvor de ikke ønsker at gå på kompromis. Igen ligger Danmark lavt.

Til gengæld scorer Danmark højt på at være et trygt og sikkert land samt en familievenlig destination. Det er et punkt, som kan få irakiske, tyrkiske og afghanske familier til at sætte kurs mod Danmark. Særligt fordi 50% af de muslimske turister rejser med deres familie.

”Da kineserne begyndte at rejse, var vi heller ikke klar til dem. Men det er vi blevet over de seneste år”, fastslår Sune K. Jensen, fag­leder for turisme fra DI, som mener, at halal turisme også vil være et område, der med tiden vil blive gjort mere ud af i Danmark.

”Den type turister får meget større vækstrater de kommende år. De kommer op i en volumen, hvor det bliver interessant at lave investeringer. Når vi kigger et par år frem, vil der være nogle, der begynder at specialisere sig. Det er der ingen tvivl om”, siger han.

Der vil i 2020 være 168 millioner muslimske turister på verdensplan.

 

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.