Danmark skal markedsføre sig på frisind

Danmark taber markedsandele i den globale konkurrence om turisterne. Markedsføringen af Danmark skal lægges om, mener landets førende markedsføringseksperter.

Der satses på Christiania, bøssemiljøer og frisind. Det er der penge i, mener kommunikationsrådgiver Niels Thomsen.

»Det kan godt være, at der ikke er generationer til det hyggelige lille bondesamfund mere. Hvis du sidder og er 40 år nede i Berlin, så tager du ikke på ferie for at se et bondesamfund og nogle stokroser og noget bindingsværk. Så vil man opleve nye tendenser og byernes miljø«, siger Niels Thomsen.

Danmarks store problem mere er kedsommelighed end dårligt image. Den lille havfrue trækker ikke nok turister til landet. Turister vil gerne have lidt kulturchok, siger Niels Thomsen, som mener, at der er penge i, at have en vis frihed i landet, at man har en god gay-parade, et stort bøssemiljø, og et pænt frisind.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.