Danmarks bedste kok og tjener er kåret

Årets Kok, Morten Falk, fra Restaurant Kadeau i København – fotograf: Lars Møller.

Årets Kok, Morten Falk, fra Restaurant Kadeau i København – fotograf: Lars Møller.

GASTRONOMI: Årets kok, Morten Falk fra Restaurant Kadeau i København tog kokke-guldet, mens Peter Pepke fra Søllerød Kro blev Årets tjener, da Horesta og 3F søndag afviklede Danmarksmesterskaberne for kokke og tjenere i Herning.

Morten Falk fra Restaurant Kadeau i København kan nu kalde sig Danmarks bedste kok. Han vandt, da Årets Kok blev afviklet i går. De ti finalister dystede om at få det bedste resultat ud af den råvarekurv, de fik udleveret ved konkurrencens start kl. 8.

Her lå bl.a. 1 frisk lammeryg, 3 torsk, 1 kg jomfruhummer og 1 kg marcipan og 300 g mørk chokolade. Med førstepladsen fulgte en præmie på 30.000 kr.

Rasmus Kofoed, der vandt verdensmesterskabet for kokke i 2011, stod for præmieoverrækkelsen. Han uddelte sølv til Mikkel Laursen fra Restaurant Martino i Aarhus og bronze til Dennis Juhl Jensen fra Ruths Hotel i Skagen.

I dommerpanelet sad Bo Jacobsen (Restaurationen), Per Hallundbæk (Falsled Kro), Anita Klemensen (Cottagerne), Thorsten Schmidt (Ruths Hotel), Thomas Herman og Rasmus Kofoed (Geranium).

Årets Kok blev igen i år afviklet samtidig med Årets Tjener. Her kæmpede fem af Danmarks dygtigste tjenere for at få en guldmedalje.

Efter seks timer lykkedes det Peter Pepke fra Søllerød Kro at genvinde titlen, som han sidst hentede i 2012. Dermed kunne også han tage hjem fra Herning med en check på 30.000 kr. Sølvmedaljen gik til den forsvarende mester, Tabita Mortensen fra Kähler i Tivoli, mens Heine Rene Egelund fra Sortebro Kro ved Odense fik bronze.