Dansk ferie-boom i USA og på Mallorca

I lighed med somrene 2011 og 2012 ser det ud til, at de to destinationer også bliver danskernes foretrukne sommerferiemål for individuelle rejser i 2013.

Danskerne er så vilde med USA, at det ser ud til, at mange traditionelle destinationer i Europa igen i år bliver overhalet af Californien, Florida og New York, når det gælder individuelle rejser. Eneste undtagelse er Mallorca.

Tallene for danskernes rejsemønster stammer fra FDM travels salgstal for juli og august sidste år og for den foreløbige efterspørgsel på sommerferierejser 2013. I begge tilfælde er det rejser, man selv sammensætter, så fly, hotel, feriebolig og lejebil matcher konkrete behov.

”Vi anbefaler, at man køber sin rejse i god tid, for så får man de bedste priser på rutefly og den foretrukne feriebolig. Og hvis man vil leje motorhome i USA eller booke hotel i de populære nationalparker på konkrete datoer, er det ved at være allersidste udkald”, siger Jesper Ewald fra FDM travel.

I top 10 over danskernes individuelle ferierejser i 2012 og 2011 er New York og Rhodos nye destinationer og har sendt Harzen og Nordtyskland længere ned på listen. New York tiltrak så mange danskere i sommeren 2012, at det blandt FDM travels rejsende var mere populært at holde sommerferie dér end på klassiske sommerferiesteder som Gardasøen, Den franske Riviera og Costa del Sol.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.