Dansk gastronomi i verdensklasse

Jeppe Foldager.

Danmark producerer den ene mesterkok efter den anden. Onsdag aften var det Jeppe Foldagers tur til at placere sig i verdenseliten.

Ved kokkenes uofficielle VM i Lyon blev det til sølvmedalje, som fik den unge nordjyde til at hoppe glad omkring.
“Det er fuldstændig sindssygt. Jeg flyver lige nu. Vi havde ikke selv troet på det. Vi synes, der var lidt for mange fodfejl i dag, men det har åbenbart været, som det skulle være. Vi er helt oppe at køre,” siger han til Ritzau.

Han er især begejstret over at have slået sine nordiske konkurrenter, som vandt over ham ved sidste års Bocuse d’Or Europe, hvor han fik bronze.

”Der er i allerhøjeste grad grund til at kippe med Dannebrog. Præstationen var imponerende. Det er et stort pres at være med, og presset bliver ikke mindre, når den danske forgænger vandt guld. Men Jeppe Foldager håndterede situationen meget fint og beviste, at dansk gastronomi fortsætter med at holde det meget høje niveau”, siger Jens Zimmer Christensen, formand for Horesta.

Han mener, at det er af meget stor betydning for dansk turisme, fortsat at markere Danmark på den internationale, gastronomiske scene.

– Dansk gastronomi har fået en position på verdensplan, der skaber respekt og interesse. Det har ført til en turisme, som vi ikke har kendt før. I dag kommer mange hertil for at stifte bekendtskab med vores gastronomi, og det betyder, at vi har fået et turismefyrtårn på niveau med Tivoli, den jyske vestkyst og andre lignende attraktioner”, siger Jens Zimmer Christensen.

x

Læs Også

TUI Danmark skal have ny pressechef

PEOPLE: Efter tre år som pressechef og konstitueret kommunikationschef forlader Nikolai Johnsen jobbet.

Norwegian ændrer koncernledelsen

Geir Karlsen er ansat som ny finansdirektør, CFO i Norwegian. Han kommer fra stillingen som Group CFO i det britiske shippingselskab Navig8 Group og har bred erfaring fra børsnoterede selskaber inden for shipping og offshore.

Ryanair vil også forhandle med kabinepersonale

Lavprisselskabet har efter anerkendelsen af pilotfagforeningerne nu også valgt at anerkende kabinepersonalets faglige sammenslutninger.

Naviairs direktør hædret med fransk orden

Naviairs adm. direktør, Morten Dambæk, er udnævnt til ridder af den franske orden, Ordre National du Méure du Mérite.

60 års fødselsdag

Salgsdirektør Per Ankær, MCI, fylder mandag den 18. december 60 år og kan samtidig fejre 40 års jubilæum i ’hospitality’ sektoren.

Fra Dansk Erhverv til Esbjerg Erhvervsudvikling

Susanne Nordenbæk er ansat som direktør for Esbjerg Erhvervsudvikling. Hun kommer fra stillingen som chef for Turisme- og Oplevelsesøkonomi i brancheorganisationen Dansk Erhverv. Hun afløser Tom L. Nielsen, der går på pension.