Dansk halloween på Frilandsmuseet

cdhuislhzzewyngyf42qFrilandsmuseet på Kongevejen i Lyngby åbner for den uhyggelige amerikanske kulturinvasion, når museet fra fredag den 28. til mandag den 31. oktober inviterer til ’Allehelgen – halloween nu på dansk’.

Juletræet er fra Tyskland, adventskransen er fra Sverige og fastelavn er et levn fra katolske tider i Danmark. Halloween er den amerikanske udgave af Allehelgen og den nyeste folkelige tradition.

Derfor arrangerer Frilandsmuseet ’Allehelgen – halloween nu på dansk’. Der vil være masser af oplevelser som f.eks. uhyggelige teateroptrin i mørket blandt de gamle gårde, men det er ikke alle gårde, som er tomme og øde i mørket.

Modige sjæle kan tage på omvisninger, hvor man hører historier om uhyggelige væsener som f.eks. helhesten, lygtemænd og ellefolk, der varslede om død, ulykke og forbandelse – men som næsten er gået i glemmebogen.

I en dunkel stald kun oplyst af lanterners flakkende skær kan man høre om Frilandsmuseets ægte spøgelser, eller om den grå mand, der går ind i huse og forsvinder sporløst, leer, der svinger i vindløse rum og spøgelsesheste, der vrinsker i tomme stalde…

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.