Dansk hotelpige kandidat som Årets Helt

Lisbeth Johansen var tidligere salgschef hos Hilton Copenhagen Airport og for fornemme hoteller i London. De seneste syv år har hun arbejdet for gadebørn i Indien – det har gjort hende til kandidat til prisen Årets Helt.

Prisen uddeles af Jyllands-Posten og Trygfonden – Årets Helt 2012 belønnes med 100.000 kr. Lisbeth Johansen er blandt de ti kandidater nomineret af en jury.

Der kan stemmes på f.eks. Lisbeth Johansen frem til på søndag, 6. januar, via hjemmesiden http://www.aaretshelt.dk/nominerede2012/default.asp?cid=153653. – vinderen offentliggøres i Jyllands-Posten ugen efter.

Lisbeth Johansen hjælper via sin velgørenhedsorganisation www.littlebighelp.com gadebørn i millionbyen Kolkata med at få et bedre liv. Gennem LittleBigHelp har hun fået startet en skole, et dagcenter og et natcenter for de indiske gadebørn. Her kan børnene komme i skole, få mad og en seng af sove i.

En del af pengene til LittleBigHelps arbejde kommer fra en årlig auktions-gallaaften på Hilton Copenhagen Airport – ved indsamlingen i oktober sidste år kom der 640.000 kr. i kassen. Et beløb Lisbeth Johansen og hendes organisation kan gøre meget godt med.