Maria Krüger Torp bliver ny chef for Turisme og Oplevelser i Dansk Industri. PR-foto for Dansk Industri: Sif Meincke.

Dansk Industri får igen en chef for turisme

Maria Krüger Torp er 1. februar ny chef for Turisme og Oplevelser i Dansk Industri. Den daværende chef for DI’s sekretariat for turisme og oplevelsesøkonomi måtte i juni sidste år forlade sin stilling.

Den 39-årige journalist Maria Krüger Torp har blandt andet erfaring fra organisationsverdenen, mediebranchen og det politiske maskinrum på Slotsholmen, skriver Dansk Industri i en pressemeddelelse.

Hun har været presserådgiver i Liberal Alliance og kommunikationsansvarlig i Skatteministeriet. Senest har Maria Krüger Torp i to år været selvstændig og rådgivet virksomheder om kommunikation og public affairs. Inden da havde hun tre år som direktør for brancheforeningen Tobaksproducenterne.

”Turisme – og oplevelseserhvervet er helt afgørende for Danmarks sammenhængskraft, udvikling og vækst, og jeg glæder mig til at arbejde med DI’s mange medlemsvirksomheder,” siger Maria Krüger Torp i pressemeddelelsen.

Turisme og Oplevelser i Dansk Industri hører under vicedirektør Henriette Søltoft, der i pressemeddelelsen siger: ”Hver dag kæmper vi for at skabe de bedste vilkår for turisme- og oplevelseserhvervet, og jeg er glad for, at vi opruster med en ny stærk chef. Maria Krüger Torp kommer til at spille en vigtig rolle i arbejdet med at skabe fremtidens turisme- og oplevelseserhverv.”

Udover turisme og oplevelsesøkonomi er Henriette Søltoft hos DI også ansvarlig for blandt andet life science, forsvarsindustrien og kreative erhverv.

19.000 virksomheder
Dansk Industri er Danmarks største erhvervs- og arbejdsgiverorganisation med over 19.000 virksomheder i medlemskredsen, hedder det i pressemeddelelsen. Sidste år fik Dansk Industri 1.570 nye medlemmer.

Blandt de mange DI-medlemmer er en del i turisme- og oplevelseserhvervet, der favner bredt fra forlystelsesparker, spillesteder, konference- og messecentre, hoteller, rejse- og transportbranchen til biografer og museer samt brancher, som leverer til erhvervet, eksempelvis foodservice, catering og vaskeribranchen.

Henriette Søltoft oplyste sidste år til STANDBY.DK, at Dansk Industri i turisme og oplevelsesøkonomi har omkring 250 medlemmer.

Maria Krüger Torp tiltræder hos Dansk Industri syv måneder efter den daværende chef for DI’s sekretariat for turisme og oplevelsesøkonomi, Sune K. Jensen, måtte forlade sin stilling.

I juni sidste år oplyste Sune K. Jensen på Linkedin, at han havde forladt Dansk Industri. I opslaget skrev Sune Jensen, der kom til Dansk Industri i 2008, blandt andet: ”Efter de seneste måneder at have drøftet min videre karriere med DI, er vi blevet enige om, at min fremtidige karriere skal være uden for DI.”

Relaterede artikler:

Karsten Lauritzen ny direktør for DI Transport

Dansk Industri mangler fortsat chef for turisme

Turismen får eget departement hos Dansk Erhverv

”Konspirationsteoretikere koster jobs i turismen”