Dansk kinesisk turismeår

Danmark har indgået en aftale med Kina om et dansk-kinesisk turismeår i 2017. Året forventes at tiltrække markant flere kinesiske turister.

Kineserne er netop gået ind i Hanens år og som det første land i EU er Danmark på vej med et samarbejde med Kina om et fælles dansk-kinesisk turismeår. Fra dansk side er målet en stigning på mindst 25% i antallet af kinesiske overnatninger over de næste to år samt, at kinesernes opholdslængde i Danmark øges fra halvanden til to dage i 2018.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen: ”Vi kan se fra andre lande, som har haft turismeår med Kina, at de har oplevet en markant stigning – både i selve turismeåret, men særligt i de følgende år. Kineserne bruger mange penge, når de rejser. Det er altså noget, som vil komme de danske turismeerhverv, men også fx detailbranchen, til gavn.”

Aftalen om det dansk-kinesiske turismeår underskrives officielt i slutningen af februar, når ministeren rejser til Kina for at deltage i den officielle åbningsceremoni for turismeåret. Her bliver programmet, som indeholder en lang række danske og kinesiske arrangementer i løbet af 2017, præsenteret.

Fra dansk side vil turismeåret bl.a. bestå af et ’China Day’ business-to-business arrangement i København, hvor kinesiske turoperatører, flyselskaber, journalister og bloggere inviteres til Danmark for at sætte fokus på bedre flytilgængelighed, nye signaturrejser til Danmark mm.

Der bliver også ’Denmark Days’ i Kina med en række danske kultur-, erhvervs- og turismefremstød, som kan fremme kinesernes interesse.

Kinesernes forkærlighed for H.C. Andersen giver gode muligheder for at sætte fokus på Danmark. Blandt andet holdes ’Odense Illuminated’ i forbindelse med 150-året for H.C. Andersen som æresborger i Odense.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.