Dansk kinesisk turismeår

Danmark har indgået en aftale med Kina om et dansk-kinesisk turismeår i 2017. Året forventes at tiltrække markant flere kinesiske turister.

Kineserne er netop gået ind i Hanens år og som det første land i EU er Danmark på vej med et samarbejde med Kina om et fælles dansk-kinesisk turismeår. Fra dansk side er målet en stigning på mindst 25% i antallet af kinesiske overnatninger over de næste to år samt, at kinesernes opholdslængde i Danmark øges fra halvanden til to dage i 2018.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen: ”Vi kan se fra andre lande, som har haft turismeår med Kina, at de har oplevet en markant stigning – både i selve turismeåret, men særligt i de følgende år. Kineserne bruger mange penge, når de rejser. Det er altså noget, som vil komme de danske turismeerhverv, men også fx detailbranchen, til gavn.”

Aftalen om det dansk-kinesiske turismeår underskrives officielt i slutningen af februar, når ministeren rejser til Kina for at deltage i den officielle åbningsceremoni for turismeåret. Her bliver programmet, som indeholder en lang række danske og kinesiske arrangementer i løbet af 2017, præsenteret.

Fra dansk side vil turismeåret bl.a. bestå af et ’China Day’ business-to-business arrangement i København, hvor kinesiske turoperatører, flyselskaber, journalister og bloggere inviteres til Danmark for at sætte fokus på bedre flytilgængelighed, nye signaturrejser til Danmark mm.

Der bliver også ’Denmark Days’ i Kina med en række danske kultur-, erhvervs- og turismefremstød, som kan fremme kinesernes interesse.

Kinesernes forkærlighed for H.C. Andersen giver gode muligheder for at sætte fokus på Danmark. Blandt andet holdes ’Odense Illuminated’ i forbindelse med 150-året for H.C. Andersen som æresborger i Odense.