Dansk kunst i møderum

DGI-byen har ønsket vi at skabe rum, hvor idræt, kultur og oplevelser mødes med erhverv, og den vision har har de syv kunstnere og designere fået frie hænder til at udtrykke. Resultatet er karakteris­tiske og fantastiske rum, fulde af varme, humor, fantasi og glæde. Funktionalitet og faciliteter er ikke ændret.

 

En af kunstnerne er filmmanden Erik Clausen:

“Jeg har prøvet at lave et møderum, som ikke er isoleret fra omverdenen, som ikke er et akvarium eller i værste fald en gummicelle, men som forbinder den omliggende verden. Er der nogen der hævder, sarkastisk med de velud­dannedes ironi, at mit bud på et mødelokale ligner en kolonihave, – så er det ikke helt forkert. Vi er ved banegården, den melankolske skønhed fra Syd­havnen og de nye generationer på Vesterbro, ønskebørnene, de smukke unge mennesker – jamen det er jo fantastisk, rigtig hjertelig velkommen i Clausens mødelokale, jeg håber du falder i staver”

 

Designerne Hvass&Hannibal fortæller:

”Vi har lavet et bjerglandskab ved at male og dekorere borde og vægge. De mange rumdelere kan ses som skulpturer, som man kan rykke rundt, som man vil. De kan stå langs væggen eller i trappeformationer, og de kan også have en mere praktisk funktion som rumdelere. Man kan også bygge et omklædningsrum! Det eneste man ikke må, er at sidde på dem.”

 

De øvrige kunstnere og designere er Malene Landgreen, billedkunstner, Jan Oksbøl Callesen, illustrator, Design by Us, designvirksomhed, Gubi, designvirksomhed og Kontrapunkt, grafisk og industriel design.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.