Dansk miljøvideo til 17 mio. flypassagerer

En af Thomas Cook Airlines Scandinavias helt nye Airbus A321 – fotograferet for nylig i Københavns Lufthavn af Arne V. Petersen.

En af Thomas Cook Airlines Scandinavias helt nye Airbus A321 – fotograferet for nylig i Københavns Lufthavn af Arne V. Petersen.

FLYSELSKABER: Thomas Cook Airlines har netop haft premiere på en ny video, der det kommende år vil blive set af over 17 mio. flypassagerer hos koncernen, der samlet er Europas 11. største flyselskab. Video fortæller om miljøarbejdet i flyselskaberne.

Videoen skal vises i verdens hurtigste biografer, de 86 passagerfly, der tilsammen udgør flyflåden hos søsterselskaberne tyske Condor og britiske, belgiske og skandinaviske Thomas Cook Airlines.

Videoen på over seks minutter afspilles i små bidder. Den fortæller om miljøarbejdet i flyselskaberne – et arbejde, der bl.a. har resulteret i en ISO14001-godkendelse af den nordiske del af gruppen. Det er da også herfra, at initiativet til den nye video kommer.

”Tyske Condor og Thomas Cook Airlines i Storbritannien har i mange år været førende, når det gælder sociale indsatsområder med specielt børn som fokusområde. De to selskaber har udviklet egne hjælpeprogrammer under navnene ConTribute og Flight of Dreams. De er målrettet mod mennesker, der lever under hårde vilkår eller er udsatte på grund af naturkatastrofer,” siger Kim Houmark Hansen, CSR- og miljøansvarlig i Thomas Cook Group Airlines.

I videoen besøges bl.a. den lille thailandske skole Ban Yaplong School i regnskoven ca. 200 kilometer nord for Phuket. Området hører til blandt Thailands fattigste. Her har Thomas Cook Group Airlines bygget et skolebibliotek og sponsorerer bl.a. undervisningsmateriale og computerudstyr.

”Senest har vi sendt to danske skolelærere på et ugelangt besøg på skolen. Deres opgave var at styrke skolens engelskundervisning. Vores filosofi er, at gode kundskaber i engelsk kan være med til at skabe en vej ud af fattigdommen for børnene til f.eks. et job i Thailands hastigt voksende turistindustri,” siger Kim Houmark Hansen.

Den nye video er produceret på seks sprog – de nordiske samt tysk og engelsk. Den foreligger i flere længder og er opdelt i mindre sektioner. Videoen har haft premiere i de nordiske fly, mens den vil dukke op på skærmene i gruppens øvrige fly i starten af det nye år.