Dansk pas blandt verdens bedste

dansk-pasDanskere kan med et gyldigt pas i hånden kan rejse ind i 174 lande uden først at skulle søge om visum.

Det placerer det rødbedefarvede pas som nummer fire på listen over verdens mest ’magtfulde’, viser en undersøgelse fra konsulentvirksomheden Henley & Partners.

Tyskerne topper listen med 177 visumfrie lande ud af 218 mulige. På andenpladsen ligger det svenske med 176 visumfri lande. Tredjepladsen har Finland, Frankrig, Spanien, Storbritannien og Italien, hvor man slipper for visumansøgninger i 175 lande. På fjerdepladsen sammen med Danmark ligger Belgien, Holland og USA, skriver finans.dk

Helt i bunden ligger Afghanistan, der kun giver adgang til 25 lande uden visum.

”Generelt har skandinaverne, som vi lever af at søge visum for, det nemt i forhold til statsborgere i mange andre lande,« siger konsulent i visumservice.dk Ida Steen til Ritzau Fokus. Hos Visumservice tager Ida Steen og hendes kolleger sig af visumansøgninger til hele verden.

Peter Schønsted fra Frederiksberg topper listen i De Berejstes Klub med besøg i samtlige 193 FN-anerkendte lande plus tre territorier, men det har ikke altid været let at få indrejsepapirerne i orden, siger den 73-årige pensionist, der under sit rejseri har slidt 18 pas op.

”Det er bagsiden ved at rejse meget. Jeg har slet ikke tal på, hvor mange bureaukratiske ansøgninger, der har holdt mig søvnløs om natten. Men det er altid lykkedes for mig at få visum, selvom det ofte har været på et hængende hår,” siger han.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.