Dansk rejsebureau får nye ejere

Afrika-Safaris grundlæggere og hidtidige ejere, Henrik Fly Sevelsted og Paul Christen Bredahl, har solgt 70 pct. af deres rejsebureau til en investorgruppe.

 

Den består af Jens Heimburger fra Dansk Generationsskifte, Mads Kjær fra Kjær Group, Jan Krossteig fra Limpopo Travel og Claus Palmgren Jessen, sidstnævnte bliver ny adm. direktør for Afrika-Safari.

 

Jens Heimburger fra Dansk Generationsskifte siger i pressemeddelelse: ”Det er med stor glæde, vi overtager majoriteten i Afrika-Safari. Henrik Fly Sevelsted og Paul Christen Bredahl er dygtige iværksættere, som har skabt en meget spændende niche virksomhed, som siden starten i 2006 har leveret imponerende resultater.

 

I 2011 havde Afrika-Safari en vækst på over 50 pct. og et overskud før skat på 7,4 mio. kr., oplyser pressemeddelelsen.
Her siger Jens Heimburger også:
”Det er en af rejsebranchens højeste indtjeningsgrader, og vi ser et fortsat meget stort vækstpotentiale i virksomheden. Jeg er ikke i tvivl om, at vi kan tilføre virksomheden særlige kompetencer, der kan løfte virksomheden skridtet videre. Vi har fortsat Henrik og Paul i bestyrelsen og ejerkredsen. Dette vil sikre en god overdragelse og bibeholde de kompetencer, der har skabt og udviklet virksomheden.”

 

”Paul og jeg har gjort en god handel,” siger Henrik Fly Selvested og tilføjer: ”Den nye ejerkreds forstår at drive virksomhed. Vi bevarer en ejerandel i virksomheden og vil fortsat være med til at videreudvikle vores livsværk, samtidig med, at vi kan kaste os over nye projekter udenfor rejsebranchen.”

 

”De kommende måneder overdrager vi den daglige ledelse til Claus Palmgren Jessen som ny adm. direktør. Han kommer med stor ledelseserfaring. Hans kompetencer, ledelsesfilosofi og værdigrundlag, passer perfekt ind i Afrika-Safari,” tilføjer Paul Christen Bredahl.

 

Claus Palmgren Jessen siger: ”Vi ser mange muligheder på rejsemarkedet, som jeg sammen med Afrika-Safari’s medarbejdere og nye bestyrelse vil forfølge. Jeg skal lære mange ting om rejsebranchen, men vi har kompetente medarbejdere, som jeg kan læne mig op af, vi har stadig Henrik og Paul med,” siger Claus Palmgren Jessen.

 

Han kommer fra stilling som adm. direktør i optikervirksomheden Bellinger og har tidligere været vicepræsident for A.P. Møller-Mærsk i Asien.

 

Prisen for selskabet er hemmelig, men virksomhedsmægler René Andersen fra Travelbiz, vurderer at det er den største handel i den danske rejsebranche siden 2008. Check-in.dk citerer en mulig pris for handlen på 40-60 mio. kr.

 

”Afrika-Safari har ikke været synlig i rejsebranchen, men det er et særdeles veldrevet rejsebureau, som har leveret imponerende resultater,” siger René Andersen.

 

Skrevet af redaktionen