Dansk rejsebureau konkurs (opdateret)

Stifter af- og direktør for dinferie.dk, Jakob Lund Nielsen.

Stifter af- og direktør for dinferie.dk, Jakob Lund Nielsen.

REJSEBUREAUER: Op mod 800 rejsende mister deres hotelovernatning efter netbureauet dinferie.dk fra Ringsted fredag erklærede sig konkurs. Det var ikke medlem af Danmarks Rejsebureau Forening. Kundernes penge er formentlig tabt.

Direktør og stifter af dinferie.dk, Jakob Lund Nielsen skriver på selskabets hjemmeside, at den danske sommervarme og skærpede kreditvilkår tog livet af bureauet, der kun solgte overnatninger – altså ikke pakkerejser.

”Dinferie.dk er kommet i alvorlige økonomiske vanskeligheder. Den beklagelige situation er opstået på baggrund af hotelsamarbejdspartnernes forringede kreditvilkår i kombination med dårligt salg, grundet det usædvanlige gode danske vejr,” lyder det.

Til bt.dk siger Jakob Lund Nielsen, at op mod 800 kunder nu står uden hotel på deres destination. Selskabet, der formidler ferielejligheder, sommerhuse og hoteller, lover ikke refusion. Pengene er tabt, fremgår det af hjemmesiden.

”Det er med stor beklagelse, at vi må meddele, at den fremsendte reservation eller hotelvoucher fra dinferie.dk desværre ikke længere er gyldig,” skriver Jakob Lund Nielsen til bureauets gæster og uddyber:

”Selskabet har ikke mulighed for at tilbagebetale din indbetaling, og den er derfor tabt.”

Kunder, som har købt pakkerejser, har booket via en samarbejdspartner eller har betalt for bookingen med Mastercard eller Visa-kort, kan måske få deres penge tilbage.

”Dinferie.dk sælger kun én ydelse og altså ikke pakkerejser. Dermed dækker ingen forsikringer under Rejsegarantifonden. Skal man som kunde gøre sig håb om at få penge tilbage, så skal det være fordi man har betalt sin rejse med et internationalt kreditkort. Ellers skal man stille sig op i køen af kreditorer,” siger Lars Thykier, direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, til TV2 News.

Dinferie.dk. blev stiftet af Jakob Lund Nielsen i 2003 og skulle fungere som dansk pendant til internationale sider for hotelbooking som hotels.com og booking.com. Jakob Lund Nielsen havde 26 års erfaring fra Spies.

I en kommentar til konkursen siger rejsebrancheanalytiker Ole Egholm til standby.dk:

”Dinferie.dk var i min seneste årlige analyse af rejsebranchen på listen over de mest konkurstruede bureauer.”

I følge mine estimater omsatte de årligt for 25 mio. kr. pr. september 2012; en omsætning, der måske allerede var faldet til det halve i deres september 2013-regnskab. Dinferie.dk har haft underskud de sidste seks år i træk,” siger Ole Egholm.