Dansk sympatikonflikt kan ramme Norwegian i påsken

Jan Villadsen.

Jan Villadsen.

FLYSELSKABER: Aflyste fly i påsken kan blive konsekvens af sympatikonflikt mod Norwegian i Københavns Lufthavn. Men fagforeningen 3F håber, at varslet kan føre til forhandlingsløsning.

Om kort tid kan det blive noget nær umuligt for Norwegian at flyve fra danske lufthavne. Det er konsekvensen af den sympatikonflikt, 3F har varslet. Formålet er at hjælpe Norwegians piloter i Skandinavien, som Norwegian vil tvinge ned i løn.

”Vores kolleger i Norge har spurgt, om vi vil gå i sympatikonflikt. Det har vi sagt ja til. Det skal ses som en kraftig opfordring til at finde en forhandlingsløsning,” siger Jan Villadsen, formand for 3F Transport.

Hvis det ikke lykkes parterne at blive enige, træder sympatikonflikten i kraft i bl.a. Københavns Lufthavn. Det betyder, at 3F-medlemmer ikke må udføre arbejde på Norwegians fly, herunder påfylde brændstof.

Det aktuelle varsel fra 3F skal ifølge spillereglerne på arbejdsmarkedet følges op af et nyt varsel om en uge, før sympatikonflikten kan blive en realitet.