Dansk turisme er i vækst, men skal blive endnu bedre

Troels Lund Poulsen.

Troels Lund Poulsen.

Både 2014 og 2015 var rekordår, men vi halter efter vores konkurrentlande på en række områder, viser en statusanalyse af turismens udvikling og konkurrenceevne.

Sidste år var der 49,1 millioner overnatninger – det højeste antal nogensinde og en vækst på knap 5%. i forhold til året før. Flere konkurrerende lande har oplevet større vækst, og derfor skal indsatsen styrkes.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen: ”Turismen er et uhyre vigtigt væksterhverv, og der er gode muligheder for yderligere vækst i omsætning og beskæftigelse, hvis vi får del i den internationale vækst. Derfor er det vigtigt, at vi styrker vores indsats og arbejder på at forbedre de forhold, hvor vi halter bagefter.”

Status viser, at selv om turisterne overordnet er tilfredse med deres ferie i Danmark, er tilfredsheden lavere på en række områder, end når turisterne holder ferie i vores konkurrerende lande. Det gælder blandt andet i at skabe værdi for pengene og sikre et bredt udvalg af seværdigheder og aktiviteter.

”Vi forventer at opleve vækst i antal overnatninger, men det kræver attraktive produkter og oplevelser, og at vi samtidigt skruer op for væksten i overnatningskapacitet. Det er nogle af de udfordringer, vi i regeringen tager fat på i den nationale turismestrategi, vi planlægger at lancere til sommer,” siger Troels Lund Poulsen.

Kyst- og naturturismen er det største forretningsområde, men væksten mangler, mens der samlet set er fremgang i dansk turisme.

I 2013 gav turisme en omsætning på 91,9 milliarder kroner og 111.500 arbejdspladser. Næsten halvdelen blev skabt i kyst- og naturturisme uden for de fire største byer og er med 74% af overnatningerne det største forretningsområde. Mens der i en årrække har været betydelig vækst i storbyovernatninger og erhvervs- og mødeovernatninger, mangler væksten i kyst- og naturturismen.

Troels Lund Poulsen: ”Den globale konkurrence er hård. Det er vigtigt, at vi gør en aktiv indsats for at styrke mulighederne i vores kystnære områder. Her kommer bl.a. ændringer af planloven til at få betydning, ligesom de projekter som nu kan gennemføres under forsøgsordningen for kyst- og naturturisme.”

Ti kommuner står for 45% af den samlede turismeomsætning. Det er dels storbykommuner som København, Aarhus og Aalborg, men også kystdestinationer som Ringkøbing-Skjern, Varde og Bornholm.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.