Dansk turisme får sit eget ministerium

Fotovæggen på Turismeministeriet.com’s stand på Folkemødet er designet af Wulf Morgenthaler.

Fotovæggen på Turismeministeriet.com’s stand på Folkemødet er designet af Wulf Morgenthaler.

Når Folkemødet på Bornholm åbner i dag, får Danmark – midlertidigt – et nyt Turismeministerium. Bag det står 16 centrale turismeaktører, der slår teltdugen op til en lang række debatter om dansk turisme på B9 Nordlandspladsen, ved Cirkuspladsen i Allinge. Blandt gæstetalerne er den amerikanske ambassadør i Danmark.

Sammen med turismeerhvervet, offentlige turismeaktører og andre interesserede vil de 16 aktører indbyde til debat om, hvad det kræver af Danmark og aktørerne for, at regeringens Vækstplan for Turisme kan blive realiseret til den vækst, alle drømmer om.

Fra VisitDenmark hedder det i oplægget til Folkemødet: ”I år stiller vi skarpt på, hvor vigtigt det er, at vi alle er gode værter for turisterne og hjælper med at give dem en unik oplevelse i Danmark.”

I den forbindelse kommer den amerikanske ambassadør, Rufus Gifford, med sit bud på, hvordan turismeaktørerne og Danmark kan blive bedre til at sætte Danmark på verdenskortet.

Det kan betale sig at satse på turisme, et erhverv, Danmark allerede i dag lever af og skal leve af i fremtiden, hedder det fra VisitDenmark, der tilføjer: ”Turisme handler om 111.400 jobs i Danmark, 92 mia. kr. i omsætning, og ikke mindst beskæftigelse. Både i ”vandkants-Danmark,” men også i byområderne. Og det er jobs, som ikke nødvendigvis kræver en omfattende uddannelse og jobs, som i sagens natur ikke kan flyttes ud af Danmark. Flere turister betyder flere beskæftigede i erhvervet, større omsætning og flere indtægter.”

VisitDenmark fortsætter: ”I 2014 havde vi 23,2 mio. udenlandske turistovernatninger, 6,6 pct. flere end i 2013, og dermed det bedste udenlandske turistår siden 2003. Samlet blev der registreret 47 mio. overnatninger i Danmark, det højeste antal nogensinde.”

VisitDenmark tilføjer, at af de i alt 47 mio. turistovernatninger i Danmark sidste år var 23,2 mio. udenlandske, heraf 13 mio. tyske. Samlet har Danmark flere overnatninger end Norge og Sverige tilsammen.

Debatter og events i Turismeministeriet under Folkemødet kan ses på hjemmesiden: turismeministeriet.com

De 16 aktører i Turismeministeriet på Folkemødet i år er bl.a., nævnt alfabetisk: Campingrådet, Danhostel, Dansk Erhverv, Dansk Industri, Dansk Kyst og Naturturisme, Danmarks Rejsebureau Forening, Destination Bornholm, Feriehusudlejernes Brancheforening, Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark, Horesta, Turismeforskerne i Danmark, VisitDenmark og Wonderful Copenhagen.