Dansk turisme taber terræn

turisterNye tal fra FN’s turismeorganisation, UNWTO, viser, at antallet af turistrejser på verdensplan voksede med 4,6% i første halvår 2014 sammenlignet med samme periode i fjor. I Nordeuropa var væksten endnu højere. Her steg antallet af internationale turister med 8%.

Fra januar til juni overnattede udenlandske turister 298.000 flere gange i Danmark end end året før. Det er en vækst på 3,8%.

”Det er glædeligt, at vi har oplevet vækst i første halvdel af 2014. Det er gode nyheder, som vi har sukket efter i mange år i dansk turisme. Men vi skal huske, at vi gennem mange år har mistet markedsandele og altså fortsat gør det”, siger Horestas adm. direktør, Katia K. Østergaard.

Danmark havde i 1994 26,6 millioner udenlandske overnatninger. Det antal faldt til 21,8 millioner i 2013. Et fald på 18,1%.

Katia K. Østergaard ærgrer sig over, at Danmark ikke i højere grad får del i den internationale vækst: ”Vi kan skabe massevis af nye jobs over alt i landet. Men forudsætningen er, at dansk turisme i højere grad bliver ligestillet med konkurrenterne i lande som Sverige, Tyskland, Norge, Storbritannien og Holland”, siger hun.

En opgørelse fra Skatteministeriet viser for eksempel, at danske hoteller og restauranter betaler op til dobbelt så meget i energiafgifter som tyske og svenske kolleger.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.