Dansk turisme taber terræn

turisterNye tal fra FN’s turismeorganisation, UNWTO, viser, at antallet af turistrejser på verdensplan voksede med 4,6% i første halvår 2014 sammenlignet med samme periode i fjor. I Nordeuropa var væksten endnu højere. Her steg antallet af internationale turister med 8%.

Fra januar til juni overnattede udenlandske turister 298.000 flere gange i Danmark end end året før. Det er en vækst på 3,8%.

”Det er glædeligt, at vi har oplevet vækst i første halvdel af 2014. Det er gode nyheder, som vi har sukket efter i mange år i dansk turisme. Men vi skal huske, at vi gennem mange år har mistet markedsandele og altså fortsat gør det”, siger Horestas adm. direktør, Katia K. Østergaard.

Danmark havde i 1994 26,6 millioner udenlandske overnatninger. Det antal faldt til 21,8 millioner i 2013. Et fald på 18,1%.

Katia K. Østergaard ærgrer sig over, at Danmark ikke i højere grad får del i den internationale vækst: ”Vi kan skabe massevis af nye jobs over alt i landet. Men forudsætningen er, at dansk turisme i højere grad bliver ligestillet med konkurrenterne i lande som Sverige, Tyskland, Norge, Storbritannien og Holland”, siger hun.

En opgørelse fra Skatteministeriet viser for eksempel, at danske hoteller og restauranter betaler op til dobbelt så meget i energiafgifter som tyske og svenske kolleger.