Danske ødegårdsejere en milliardforretning

Det fremgår ifølge turengårtil.dk af en undersøgelse, som foreningen af danske fritidshusejere i Sverige, Danske Torpare, har lavet sammen med analyseinstituttet Resurs för Resor og Turism i Norden AB.

Her fremgår det blandt andet, at danskere med hus i Sverige gennem indkøb af mad, restaurantbesøg og anden shopping lægger 970 millioner svenske kroner om året i de svenske forretninger.

 

10.500 af de danske fritidshusejere er medlemmer af Danske Torpare og besøger i gennemsnit deres hus 15 gange om året, hvilket svarer til 43 døgn hvert år, og dermed udgør mere end halvdelen af alle danske overnatninger i Sverige.

 

”Hertil kommer så et betydeligt antal slægtninge og venner, der kommer på besøg”, siger Hans Remvig fra Resurs AB til Fokus Øresund.

 

To tredjedele af medlemmerne i Danske Torpare mener, at emner som naboskab og service i butikkerne er bedre i Sverige end i Danmark.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.