Danske Lufthavne fordømmer rød afgift

De danske lufthavne har nu svaret Folketingets Trafikudvalg, hvordan de ser udviklingen, hvis den afgift på 75 kr., som blev aflivet af et bredt flertal i 2005, vender tilbage. Afgiften blev i sin tid vedtaget af en socialdemokratisk regering efter et forslag fra SF.
Som ventet er det ikke noget kønt billede, der rulle

s op. Det fremgår af dagbladet Børsen i dag.
”Det er vanskeligt at sige, hvor mange ruter, der falder bort, men det er ikke et spørgsmål om det sker, men hvor meget der sker, ” skriver Kjeld Zacho Jørgensen, fra Billund Lufthavn.

Det kan han også roligt gøre, for Ryanair er kendt for at stikke halen mellem benene i samme øjeblik, der er bare 10 kr. ekstra i afgift på vej.
Endnu værre ser det ud i Karup, hvor lufthavnschef Erik Jakobsen venter en nedgang på 40 til 50 procent, hvis afgiften vender tilbage.
Karup er dybt afhængig af indenrigstrafikken, og den er sårbar til den del af Jylland, og led meget af den tidligere afgift.

I Aalborg, hvor der er et brag af fremgang, ventes en tilbagegang på omkring 20 procent og tab af et halvt hundrede arbejdspladser.
Fra Sønderborg skriver lufthavnschef Anders Sørensen, at det sandsynligvis vil føre til lukning af ruten mellem Sønderborg og København.

I artiklen nævnes intet om, at Connie Hedegaard som EU-kommissær står fast på at indføre en lignende afgift allerede fra nytår. Med mindre det lykkes USA at vælte den plan, er den betydelig mere sikker, end at vi får en rød regering.

 

 

Skrevet af Ejvind Olesen