Danske overnatninger stiger støt

Ifølge Statistisches Bundesamt er antallet af udenlandske overnatninger i Tyskland fra januar til september 2012 steget med 8,6% i forhold til samme tid året før.

Der var næsten 54 millioner overnatninger fra udenlandske gæster på overnatningssteder med mere end ni senge. Også de danske overnatninger stiger støt. I september tegnede de sig for knap 260.000 – et plus på 8,7%. I årets første ni måneder blev det med godt to millioner overnatninger til en stigning på 10,3%.

Ifølge en undersøgelse fra IPK International udvikler Tyskland sig positivt i sammenligning med andre rejsemål.

”Fra januar til august er antallet af alle rejser fra Europa til Tyskland steget med 7%, mens europæernes rejser til udlandet i samme tidsrum kun er steget med 2%. Incoming-udviklingen til Tyskland har en høj vækst i europæisk sammenligning“, siger Petra Hedorfer, bestyrelsesformand for Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT). Især forretningsrejserne udvikler sig med et plus på 12% fra Europa yderst positivt.

Væksten fra Østeuropa bidrager i årets første tre kvartaler fortsat i høj grad til resultatet med højdespringerne Polen (+19,8%), Tjekkiet (+16,3%) og Ungarn (+18,4%).

Rusland kommer ud med en stigning på 26%, tæt fulgt af Kina  med 22,8%. Brasilien og Indien vokser med hhv. 20,7 og 10,4% i de første tre kvartaler af 2012.