Danske pas forsvinder og havner på det sorte marked

dansk-pas43.818 danske pas forsvandt sidste år og kan misbruges af kriminelle. Ifølge Berlingske er prisen på et dansk pas 22.000 kroner. Kun en fjerdedel af de forsvundne pas bliver fundet igen.

Magnus Ranstorp, terrorforsker på Forsvarshögskolen i Sverige mener det er et stort sikkerhedsmæssigt problem, idet nogle af passene bliver forfalsket og brugt af kriminelle og terrorister, der kan rejse rundt i Europa ’under politiets radar’.

”Dokumentfalskneri er en vigtig katalysator for organiseret kriminalitet og terrorisme”, siger Alexandru Niculae, talsmand for Europol, til Berlingske.

I Sverige har man registreret et stigende antal forsvundne pas de senere år, og for at forhindre misbrug har man indført en regel om, at man højst kan få nyt pas tre gange i løbet af fem år, skriver dr.dk.

I Danmark siger politiinspektør Michael Kjeldgaard fra Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, at man kun ser få, forfalskede danske pas.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.